AUDECE Vision techniek is een afdeling die zijn diensten aanbiedt om de efficiëntie van de productie te verhogen in alle automatiseringsprocessen. Doormiddel van visiontechniek is het mogelijk om Geautomatiseerde inspecties in alle industrieën, inclusief automotive, halfgeleider-, medische, voedsel- en verpakkingsindustrie uit te voeren. Vision systemen kunnen gebruikt worden voor detectie, bv. aan- of afwezigheid van onderdelen, kleuren, fouten, letterherkenning en meer.

Voor stabiele beeldverwerking op lange termijn zijn niet alleen hoogwaardige inspectieprestaties nodig, maar is het ook zeer belangrijk dat iedereen een programma kan maken, bedienen en onderhouden. De vision systemen  kunnen door iedereen worden bediend met slechts een paar muisklikken door interactieve menu’s.

Het product wordt van alle kanten bekeken en gecontroleerd. Zo wordt het product onderworpen aan een automatische inspectie. Door de gescande producten te vergelijken met vooraf ingevoerde specificaties, weet het visionsysteem of het product voldoet aan de eisen. Dankzij de vision techniek kunnen onjuiste batches gesignaleerd worden om voortijdig in te grijpen. Ook kunnen producten die niet juist verpakt zijn, verwijderd worden. De vision techniek is ook in staat allerlei andere kwaliteitschecks uit te voeren en positioneert aangeboden producten automatisch juist.